Sykkelverdenen

For de som kjenner meg så vet de at jeg har en spesiell interesse for sykkelsporten. Jeg synes det er veldig fascinerende å sitte å følge et sykkelritt på TV. Jeg kan sitte i mange timer å følge med på dette. Men jeg er ikke mer interessert enn at det er ingen katastrofe dersom jeg mister en etappe eller et ritt. Først og fremst så er det de tre store selvfølgelig som er hovedinteressen. Men det er i tillegg veldig mange andre gode ritt også og sesongen avsluttes med Verdensmesterskapet. Det er ikke det siste rittet, men det er noe av det siste store som skjer i sesongen.

Mange bytter

Ingen bytter jobb / lag før etter Tour de France. Eller i hvert fall blir ingenting offentliggjort før den tid. Så langt jeg har klart å finne ut så er det ingen av våre norske proffer som bytter lag foran neste sesong. Det har nylig kommet en ny signering for nok en norsk syklist som har proff. Den siste på listen fra Norge heter Carl Fredrik Hagen og skal sykle for World Tour laget Lotto Soudal neste sesong. Han kommer fra det norske laget Joker Icopal. Tidligere i sommer kom det også en melding om enda en norsk syklist som har fått proffkontrakt. Anders Skaarseth skal sykle for pro kontinental laget Cofidis neste sesong.  I tillegg til Carl Fredrik og Ander er det tolv andre syklister som har sykling som sitt yrke. Håper jeg med dette har fått med meg alle selvfølgelig. Dette er syklister både på World Tour lag og på Pro Kontinental lag. Og det er enda ikke for sent for at vi kan få enda flere norske proffer neste sesong. Det er flere som har vist seg meget gode og fort kan få kontrakter med et lag i en av de to øverste divisjonene for sykling.

Mange bytter

Mye penger

Som i mange andre idretter så er det snakk om mye penger for å drive et proft lag på øverste nivå også innen sykling. Vi har dessverre ingen profesjonelle lag i Norge (enda), men det har blitt og blir stadig jobbet for å få til et norsk profflag. Vår gamle sykkelstjerne Thor Hushovd har jobbet meget iherdig for å få til dette. Han har en drøm har han sagt til massemedia om et norsk lag skal bli en realitet en gang i fremtiden. Men det er mye som skal på plass og det er mye penger som skal fremskaffes for å få en god organisasjon ut av dette. Slikt tar tid å planlegge. Norge har et profflag på damesiden og de har flere gode resultater å vise til. Men sykling for damer er ikke like lukrativt som for herrene. Så de sliter økonomisk og jobber iherdig for å overleve fra sesong til sesong.

Enorm utvikling

Utviklingen for sykling i Norge har vært enorm. Det er ikke så mange årene siden svært få kjente til hva sykling stod for. I dag kjenner så godt som enhver nordmann til sykling og navn både på forskjellige ritt i løpet av sesongen og på syklister som representerer Norge.