Sports oppdatering

Det er litt mellomsesong på de store sportene jeg har mest interesse for. Eller sportene ruller nok, men de delene jeg er interessert i er litt roligere en liten periode nå. Syklistene har i de fleste tilfeller tatt litt pause fra topp idretten sin og har en velfortjent pause eller ferie. Før de ganske sikkert starter opp med hardtreningen foran neste sesong ganske snart – OM de ikke allerede har startet den. Og lokal fotballen er ferdige med sin serie – der er det kvalifiseringer til opp og nedrykk som gjenstår – spennende nok i og for seg. Og det er enda noen dager igjen før vinteridretten ruller for fullt. Alpint er vel de eneste som har kommet litt i gang med et løp eller to.

Alpint

Alpint gutta fikk en ugrei start – eller rettere sagt de fikk ikke startet sin sesong når de skulle. Værgudene i Sölden i Østerrike ville ikke være med, og sesong åpningen med storslalåm ble utsatt. Damene derimot kjørte dagen før og fikk en «flying start» på sin sesong når man ser på resultat listene med norske øyne.

Det er utrolig mange år siden vi har hatt så mange norske alpinkjørere med i finalen. Fire lykkes og den femte var på den sureste plassen som første løper som ikke fikk kjøre finalen – 31. plassen! Og til slutt når finalen var klar så var to av damene våre i topp ti – sjuendeplass til Ragnhild Mowinckel og åttendeplass til en nykommer i verdenscup sirkuset for i år – Kristin Lysdahl. De to siste som var med var Nina Haver-Løseth som ble nummer 22 og Kristine Gjelsten Haugen på 23. plass.

Fotball

PÅ fotballøya ruller serien fremover uten de store forandringene så langt. Det er de fem «vanlige» lagene som topper tabellen. Manchester City , Chelsea, Liverpool, Arsenal og Tottenham. Selvfølgelig vil noen påstå at her skulle Manchester United og vært med – joda kanskje riktig men de er like bak på sjuende plass – tre poeng bak femteplassen og ni poeng bak lederen som er deres erkerival fra Manchester.

Nederst på tabellen er det hele fem lag som har bare en seier så langt etter 11 runder. Det er Fulham, Cardiff, Newcastle United, Huddersfield Town og Southampton. Litt ulikt med poeng da noen har noen flere uavgjorte, men det er bare to poeng mellom dem.

Norge

Tilbake til den nasjonale fotballen er det fortsatt full kamp i toppen av Eliteserien. Det ser ut til at Rosenborg skal stikke av med seieren, mens Brann og Molde ligger i denne rekkefølgen men med kun to poeng mellom dem med seks poeng igjen å kjempe om.

I Obosligaen er det bare 2 poeng mellom de tre første lagene før siste serierunde. Her kan ting skje når de skal spille sesongens siste seriekamp.

I begge avdelingene av PostNord ligaen er de allerede i gang med kvalifiserings kampene. Det skal jeg komme litt mer tilbake til når ting er mer klart.

Internasjonalt så fortsetter Sarpsborg 08 å imponere, mens Rosenborg har ikke klart å ta poeng i noen av sine kamper i Europa League. Sarpsborg klarte uavgjort i sin kamp i Malmø nå sist. Mens i den hjemlige serien har de sunket fra å være med i toppen til å ligge midt på tabellen eller like under midtstreken.