Sport igjen

Fotballsesongen er så godt som over for all nå her i Norge. Det begynner å bli for kaldt ute til å kunne spille fotball utendørs i hvert fall. Mens det er faktisk en og annen kamp som gjenstår og det er viktige kamper. Cupfinalene både for herrer og damer gjenstår, og noe meget viktig kamper for de lagene som kjemper om opp eller mot nedrykk i ulike divisjoner. Vinteren er i ferd med å fest sitt grep og det ser vi for det kommer mer og mer vintersport i massemedia.

Sport igjen

Sjakk

Sjakk er jo også en sport, og siden jeg er glad i strategi så følger jeg litt med på den fronten også. VM kampen pågår jo i London fortsatt mellom Magnus og han derre amerikaneren Fabiano. De har spilt ferdig alle sine langsjakk kamper og har ikke klart å kåre noen vinner. Om få dager skal de spille hurtigsjakk og lynsjakk for å kåres den neste verdensmesteren i sjakk. Blir det Magnus som atter en gang skal ta hjem tittelen eller blir det Fabiano Caruano som blir verdensmester for første gang? Det vet vi før november måned er over i hvert fall.

Alpint

Jeg har ikke fått fulgt med helt skikkelig på alt som har skjedd den siste uken, men jeg fikk selvfølgelig med meg at Kjetil Jansrud fortsatt sitt vinnerspor i Super G fra i fjor. Han vant sesongåpningen i denne grenen sist helg i Lake  Louise i Canada.  Damene kom jo godt i gang og de har absolutt ikke forsvunnet heller. Siste jeg så var Ragnhild Mowinckel som ledet an etter første omgang, men dessverre endte på sølvplass når sluttstreken ble passert i andre omgang av storslalåm her for noen dager siden.

Mye som skjer

Det er faktisk så mye som skjer på sports fronten både av aktivitet og rundt de aktive så jeg vet nesten ikke hvor og hva jeg skal skrive om. Damehåndballen ruller jo i sin oppvarming til årets EM i Frankrike. Og det ser bra ut resultatmessig, men det ser ut som et mareritt om man kikker på spiller som er skadet eller har blitt skadet nettopp. Flere av de som skulle være de ledende spillerne er ute med lange skadeavbrekk. Langrenn herrene i skisporet er noen godt i gang, mens Norges (skal jeg driste meg til å si forhenværende) superstjerne på herresiden er ikke kommet i gang. Jeg tenker på Petter Northug. Hans sesongåpning har vært meget svak for hans egen del og ingen vet hva som skjer videre for hans del. Tviler vel på at han egentlig vet det selv slik det er i dag. Damene er godt i gang også i langrennssporet, og veldig mye tyder på at vår tidligere ski prinsesse skal gå opp og bli virkelig Dronning denne sesongen. Ja jeg snakker selvfølgelig om Therese Johaug. Hun er tilbake i sporet og hun går fort på alt hun stiller opp i. Jeg skriver garantert mer om henne utover vinteren Skiskyting er i gang for sesongen og duellene er i gang. Kommer litt mer tilbake til disse når de kommer mer i gang skikkelig.

Mye som skjer

Nå kunne jeg sikkert ha skrevet mye mer og det kunne blitt en meget lang avhandling dette her. Men gir meg her og kommer tilbake litt etter litt utover vinteren med mer om mine favorittgrener etter som det skjer noe stort.