Mer diverse sport

Har blitt litt mye fotball skriving kanskje. Men det er jo høytid for fotball og avgjørelser nå om dagene da. Så dermed er det enkelt å skrive en del om det. Men jeg har jo vært innom annen idrett også, og jeg har planer om litt annet i denne artikkel også. Jeg nevnte håndball i min forrige artikkel, og det har også blitt spilt ishockey runde her i landet denne helgen. Noen spilte på lørdag og noen spiller i dag søndag.

Ishockey

Sparta leder tabellen i GET Ligaen i Ishockey i Norge – i hvert fall over natten. Sparta har spilt en kamp mer enn de andre lagene i teten på tabellen og leder med bedre målforskjell bare. Tar Vålerenga eller Storhamar Hockey poeng i sin neste kamp så er de foran Sparta på tabellen igjen.

Ishockey

Sparta slo nettopp Vålerenga i helgens kamp 3-2. Sarpingene ledet 3-0 etter to perioder, men gutta fra Oslo scoret to ganger i siste periode. Stavanger Oilers kan også komme opp på like mange poeng som Sparta. De har også bare spilt sin runde kamp nummer 11 denne helgen. De slo Stjernen klart med sifrene 4-1 på sin hjemmebane i Stavanger.

NHL

Siden jeg først er innom ishockey så tar jeg også med noen linjer fra NHL serien i USA. Vi har jo en stor stjerne som spiller der borte i Mats Zucarello Aasen. Men hans lag – New York Rangers har fått en meget svak start på årets sesong. De har kun vunnet en av sine fem første kamper. I dag tapte de mot Edmonton Oilers – det var deres første seier denne sesongen, men det var kun deres tredje kamp. På toppen av tabellen nå i kveld finner vi Toronto Maple Leafs med åtte poeng og Carolina Hurricanes med sju poeng. De har spilt henholdsvis fem og fire kamper så langt i denne sesongen.

Fotball

Avdelingen der laget fra min hjemby befinner seg kan bli så godt som avgjort i morgen. Raufoss har vunnet sin tredje siste kamp i dag og Fredrikstad skal spille først i morgen. Taper FFK den kampen har Raufoss fem poengs ledelse og det er meget vanskelig å ta igjen når det bare er to kamper igjen av sesongen. Dette er Post Nord ligaen avdeling 1.

Fotball

I Post Nord avdeling 2 er det allerede så godt som avgjort. Skeid vant sin kamp i dag og har dermed hele åtte poengs forsprang når det gjenstår tre kamper for Hødd som ligger på andre plassen. Taper de eller avgir de poeng i sin kamp mot Flekkerøy i morgen så er denne avdelingen avgjort. Da er det umulig å ta igjen Skeid.

Internasjonalt

I UEFA Nations League avdelingen til Norge spiller Bulgaria og Kypros nå i kveld. I skrivende stund er det 1-1 og er vel det nest beste resultatet for Norge sin del. Bulgaria stikker ikke av i front og Kypros tar ikke igjen Norge poeng messig. Men det gjenstår nesten en halvtime å spille i den kampen når dette skrives.