Høytid med sykdom i huset

Det nærmer seg en av årets største høytider, men med hard sykdom i huset så er alt veldig usikkert. Og det ligger veldig mange spørsmål løse som det er umulig å finne svar på før tiden er der. Spørsmålene er alt fra enkle og kan muligens besvares, men det finnes også harde og brutale spørsmål som er umulig å besvare. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal tenke og tro, men er jo bare nødt til å forsøke å gjøre det beste ut av situasjonen og ta dag for dag omtrent.

Høytid med sykdom i huset

Julehøytiden

Under alle normale omstendigheter er julehøytiden kanskje den tiden på året hvor familien samles og nyter av god mat i store mengder. Det er jo veldig ofte snakk om hvordan vekten er før og etter julen. Og at all slanking og slike ting stoppes eller settes på hold en periode i denne tiden.  Men hvordan vil årets julehøytid bli med hard og litt uberegnelig sykdom i huset. Som tidligere nevnt så er det snakk om en voksen mann i familien som normalt i alle år har vært matglad og hatt stor glede av all maten som har blitt servert i julens dager. Men i år ser jeg ikke hvordan dette vil bli. Vedkommende spiser jo i dag mindre enn en liten unge! Nå i det siste dagene har han spist mye i forhold til andre dager og da klarte han to brødskiver i løpet av en hel dag. Det er ikke mye for en voksen mann. Og så snart vi prøver noe kjøttmat eller litt «tyngre» mat så kommer det magesmerter og problemer i etterkant. Altså det aller meste av maten som normalt har blitt servert i familien i julehøytiden er ikke aktuelt. Og dette vil jo også påvirke resten av familien. Så årets julehøytid blir ikke den har vært – så mye er jeg sikker på.  Og dette selv om det enda er nesten tre uker igjen til juleaften når jeg sitter og skriver dette.

Vanskelig

Jeg har i mange år ikke brydd meg veldig om denne høytiden. Jeg er av den meningen at det er litt vel mye hysteri og slikt forbundet med denne tiden. Det som opprinnelig er meningen med høytiden er jeg ganske sikker på at mange av de yngre i dag ikke engang er kjent med. Det har blitt et stort hysteri med kjøp av gaver og pynting av hus og hjem.

Vanskelig

Min bekymring i år er om denne sykdommen i familien jeg har omtalt vil ramme oss så hardt at familien vil være redusert i julehøytiden? Jeg er da bekymret for alt fra at familien har blitt mindre i antall til at vedkommende som er syk overhodet ikke har krefter til å delta noen ting. Jeg håper selvfølgelig på det beste, men må nok dessverre bare forberede meg selv og alle rundt meg på det aller verste. Sykdommen er så tøff og hard at alt er usikkert selv fra uke til uke. Det er totalt umulig å legge noen planer som strekker seg lenger enn noen dager fremover.