Høysesong for sykkelritt

Joda sykkelsesongen var godt i gang allerede når jeg skrev den forrige artikkelen her på sidene, og den er enda lenger inne i sesongen når selvfølgelig. Det er på slutten av vårens klassiker sesong nå og det nærmer seg både de store tourene ute i Europa, samt at det nærmer seg de største rittene i Norge. De er jo alltid litt spesielle og ikke minst å følge med på hvem av våre profesjonelle ryttere kommer hjem for å delta. I år er litt ulike de tidligere årene, men antall ritt blir vel det samme for de største lagene.

Spennende ritt

Det er så mange spennende ritt i sykkel nå i vårsesongen at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne å oppsummere litt. Vi har fått norske seiere, vi har fått norske gode resultater og vi har fått gledelig norske nyheter. Og utenfor Norge skjer det selvfølgelig enda mer og sykkelverdenen har fått flere nye stjerner å hanskes med. Den aller siste og største som det snakkes om nettopp nå er hollenderen Mathieu van der Poel som sykler kun sin andre sesong på landeveien i kombinasjon med cyclocross. Det er der han virkelig satser, men han overrasker alle med sin styrke og sine ferdigheter i landeveis sykling også. Nå sist etter en forrykende seier i Amstel Goldrace for bare et par dager siden når dette skrives ned.

Spennende ritt

Norge

Jeg skal beskrive de norske resultatene litt senere, for først bare må jeg skrive litt mer om de som virkelig har markert seg denne uken. To av de er garvede ryttere med lang fartstid, mens den andre er den nevnte Van Der Poel. Norge har også flere som har hevdet seg opp gjennom i flere ritt og vi har fått seier ved Kristoff. Men altså dette kommer litt senere.

Uken i April

De to som har kjempet i toppen i flere ritt nå er franskmannen Julian Alaphilippe og dansken Jakob Fuglsang som sykler for henholdsvis Deceuninck-QuickStep Astana. Dette har skjedd i korte trekk: Først kommer de to mot mål i Strade Bianche i Italia og franskmannen vinner. Så kjører de to alene i teten i mange kilometer i Amstel Gold Race, men her klarer de på den mest utrolige måte og nesten «surre» vekk seieren og andreplassen. De ble liggende å se på hverandre for mye slik at andre ryttere kom bakfra og hadde større fart og mer krefter enn disse to. Og hvem andre var ikke det da enn nettopp årets komet Mathieu Van der Poel. Han vant Amstel Gold Race. Fuglsang klarte tredjeplassen her i dette rittet. Og nå har de to vært i full fight igjen i La Flèche Wallonne, men også denne gangen var det franskmannen som viste seg å være sterkest.

Uken i April

Har dette skjedd tidligere noen gang at to eller tre ryttere har preget så mange ritt etter hverandre? Jeg kan ikke huske det, men det er selvfølgelig mye som skjer som ikke jeg får med meg også da. Foran oss ligger fortsatt Liège-Bastogne-Liège. Jeg har ikke sjekket om de begge er på startstreken der, men det skulle jammen ikke forundre meg det minste!