Fotball 2019

Selv om sesongen for fotball i Norge er over og det kun er noen få kamper om kvalifisering igjen så klarer jeg ikke å slippe den norske fotballen helt. Jeg tenker da ganske lokalt egentlig, men også litt på annen fotball.

Post Nord divisjonen

Det er nok ganske mange som forstår hvor jeg kommer fra utover i denne artikkelen. Jeg ønsker å se litt på hvordan avdelingene vil se ut neste år. Og det er ikke Eliteserien jeg først og fremst tenker på, men det er den avdelingen som mitt lokale lag vil spille neste år og det er Post Nord avdelingene. Mulig jeg kikker innom flere avdelinger og divisjoner også.

Post Nord divisjonen

Avdeling 2 av Post Nord ligaen er det som tidligere het 2 divisjon avdeling B. Skeid vant denne avdelingen nå i 2018 og skal spille i Obos ligaen neste år. Og på samme måte som i år så er alle lagene fra nord samlet i denne avdelingen. Åsene er kommet ned fra Obos ligaen foran neste sesong, men de blir tippet til å bare bli værende en sesong. Norsk Tipping har satt de som favoritt for direkte opprykk igjen neste sesong. Mens Senja som er nyopprykket blir tippet blant de nederste. Odd2 blir tippet som det svakeste laget og Senja sammen med Oppsal og Sotra kommer deretter på de nederste plassene. I tillegg til de nordnorske lagene så det også noen lag både fra Østlandet og fra Vestlandet.

Avdeling 1

Avdeling 1

Det er denne avdelingen som er mest spennende for min del. Dette er gamle 2. divisjon avdeling A. Her er det Fredrikstad Fotball Klubb som er tippet som favoritt og til å begynne sin klatring tilbake oppover i divisjonene. Men før de kommer så langt skal de gjennom en forholdsvis tøff sesong. Ikke minst blir det to andre lag fra Østfold som skal overvinnes – nemlig Kvik Halden og Moss. Det kan bli noe herlige kamper i 2019 sesongen. Begge disse lagene er tippet å havne midt på tabellen neste sesong. Alle mine tips jeg snakker om er hentet fra Norsk Tipping sine Langodds sider. I den øverste delen av tabellen tett etter FFK er både Levanger, Hødd og Bryne tippet. Og det er ikke store forskjellene på oddsen på disse lagene så NT tror sannsynligvis også at det blir mange spennende og jevne kamper i kommende sesong. Nederst i denne avdelingen tror Norsk Tipping at Sola vil havne. Og like foran dem igjen vil Byåsen og Nardo havne. Den som følger med får vite dette om et snaut år.

Mange enige

De fleste bookmakere er enige i at FFK er favoritten i avdeling 1, og det samme gjelder for så vidt for avdeling 2. Alle er enige om at Åsane bare er nede på snarvisitt i Post Nord avdelingen og rykker direkte opp igjen. Nedover på de forskjellige listene er ikke alle bookmakerne like enige og de varierer noe om hvilke lag som forblir og hvilke lag som rykker ned fra Post Nord avdelingene. Siden det er så stor enighet så kanskje man burde sette noen kroner på de lagene som er tippet som vinnere.