Dessverre ingen suksess

Tour de France ble ikke det vi nordmenn håpet på og drømte om. Det ble noen hederlige plasser og det var vel det egentlig. Det ble dessverre ingen seiere i år som vi hadde håpet på. Men det er flere av de nyeste rytterne våre i sykling som viser seg frem som de aldri skulle gjort annet enn å sykle Grand Tours! Vi hadde tross alt med hele seks ryttere i denne utgaven som er Norges største og beste representasjon i Tour de France i historien. La oss håpe at de kommende årene blir minst like gode eller enda bedre!

Oppsummering

Om jeg skal forsøke å oppsummere hele rittet i løpet av kun denne artikkelen så blir det i små og korte trekk. Jeg vil konsentrere meg om resultater og ikke enkelt hendelser som skjedd i løpet av rittet. Når de gikk i mål i Paris så var det Colombianeren Egan Bernal fra Team Ineos (tidligere team Sky) som stod som vinner av Tour de France 2019. Men seg på pallen hadde han også fjorårets vinner Geraint Thomas. Også han sykler for det engelske laget Team Ineos. Og på tredjeplassen kom hollenderen Steven Kruijswijk fra Team Jumbo Visma. Altså et lite stykke Norge på pallen til slutt i hvert fall via en av lagets hovedsponsorer – Visma Norge!Kjapt videre nedover på topp ti plasseringer kom; Emanuel Buchman – Bora Hangrohe, Julian Alaphilippe – Deceuninck – Quick-Step, Mikel Landa Meana – Moviestar Team, Rigoberto Uran – EF Education First, Nairo Quintana – Moviestar Team, Alejandro Valverde – Moviestar Team og Warren Barguil – Team Arkea – Samsic.

Beste norske

Beste norske rytter sammenlagt ble Edvald Boasson Hagen på en beskjeden 76 plass. De andre Norske fulgte langt nedover listene på henholdsvis; 107 plass til Vegard Stake Laengen, 110 plass til Sven Erik Bystrøm, 111 plass til Odd Christian Eikeng, 139 plass til Alexander Kristoff og 140 plass til Amund Sjødal Jansen. Totalt var det 155 av 176 ryttere som fullførte årets TdF.

Grønn poengtrøye

Her ble det Peter Sagan som stod igjen med flest poeng i Paris. Og heller ikke her var det noen norske i toppen. Beste norske ble her Alex med en 18. plass. De andre fulgte etter på 24. plass Edvald, 72. plass Odd Christian, 112. plass Vegard, 119. plass Sven Erik og 123. plass Amund.

Polkadot trøyen

Polkadot trøyen

Polkadot trøyen eller klatre trøyen ble til slutt vunnet av franskmannen Romain Bardet fra det franske laget Ag2r La Mondiale. Her kom årets hovedvinner på den neste plassen. Odd Christian Eikeng var den eneste av de norske som tok poeng på denne trøyen. Han endte til slutt på en 48. plass med 3 poeng. Totalt var det 63 ryttere som tok poeng i denne konkurransen.

Den hvite ungdomstrøyen

Årets hovedvinner er ikke eldre enn at han også vant ungdomstrøyen. Her tok to av våre ryttere poeng. Odd Christian endte på en 13. plass og Amund på en 23. plass. Totalt var det 23 unge ryttere som tok poeng. Dette var en kjapp oppsummering av de forskjellige konkurransene innover i årets Tour de France.