Allerede i gang

Det er kanskje en av årsaken blant flere til at jeg stortrives med å følge md på denne sporten. Sesongen deres er meget lang og strekker seg nesten utover hele året. Det er kun noen få måneder det er stille. Men da finnes det annen god sport på TV å følge med på.

Allerede i gang

Har du gjettet hvilken sport jeg sikter til allerede? De starter sin sesong gjerne i januar «down under» og avslutter den ikke før utover i september eller oktober. Da har de vært innom flere kontinenter og verdensdeler OM man følger med på alt som skjer. Men hoved «sirkuset» er også rundt på mange steder, men det er veldig mye som skjer vår, sommer og høst i Europa. Dersom du nå sitter og tenker på landeveis syklingen, så har du gjettet riktig.

2019

De første rittene har allerede startet når jeg sitter og skriver denne artikkelen. Men jeg er dessverre ikke oppdatert helt enda. Men har så vidt sett noen klipp i repriser fra rittet «Santos Down Under» som sykles i Australia nå midt i januar 2019. Rittet kjøres i områdene rundt Adelaide som ganske langt sør i Australia. Det er et ritt med forholdsvis lange tradisjoner – årets ritt er det 21. i rekken. Og i år er det faktisk fire norske ryttere som starter sesongen sin så tidlig der langt syd. Carl Fredrik Hagen sykler for det Belgiske laget Lotto Soudal, Sven Erik Bystrøm som sykler for UAE Team Emirates fra de Arabiske Emiratene, Daniel Hoelgaard sykler for det franske Groupama FDJ og Kristoffer Halvorsen for engelsk Team Sky. Noen resultater har jeg dessverre ikke å server derifra, men la oss håpe de viser seg frem og at vi får se både dem og mange av de andre proffene våre massevis utover i sesongen.

Sesongplaner

Sesongplaner

For det er nettopp nå i disse dager at sesongplanene begynner å bli «spikret» klare for mange av sykkelproffene. Ikke det at dette ikke kan endres utover i sesongen, men hoved retningslinjene vil være dette de når publiserer en etter en. Enten på sine egne hjemmesider eller via sine lags sider. Og årets sykkelsesong blir vel mer spennende enn på mange år tror jeg. En av våre proffer – Alexander Kristoff – har fått konkurranse innad i sitt lag UAE om å være den prioriterte spurteren og kapteinen. Hvordan slår det ut? Aldri tidligere har Norge hatt så mange sykkelproffer på de to øverste nivåene i verden. Hvor mye får vi se til dem i løpet av våren og sommeren? La oss håpe de virkelig kommer frem og viser seg frem i så mange ritt som mulig. Sykkeldamene er også i gang der nede «Down Under», men der finner jeg ingen norske ryttere med. Det norske profflaget Team Hitec Products Birk Sport er selvfølgelig med i år også og la oss håpe damene kommer seg øverst på resultatlistene mange ganger i løpet av sesongen – det hadde de fortjent. Jeg skal ikke ta diskusjonen om hvorvidt de får det de fortjener av støtte overalt, men personlig skulle jeg gjerne ha sett enda mer damesykling både på TV og i massemedia ellers.