Foto: Wyndham Wallace

 

Program 13.-15.juli 2012

Fredag:

18:00 Forestilling: Den luft andre innånder

20:00 Saxofonkonsert med Marianne Olsen og Ingvild Staff

21:00 Lady Midday

22:00 Sturle Dagsland

23:00 Sarkofag

24:00 The Violent Years

01:00 Dj Ida i flaggstanga og Bruteig Olsen Kulturformidling

 

Lørdag:

15:30 Korkonsert: Morfemaskin

17:00 Winther/Wang

18:00 Christer Borg

19:30 Teatteri Vertigo: Sonetti 155

21:00 Stian Fjelldal

22:30 Aslak Borgersrud

24:00 Miss Tati

01:00 Dj Ida i flaggstanga og Bruteig Olsen Kulturformidling

The Norwegian Embassy holder åpent på sitt distriktskontor i Løgavelen

 

Søndag:

13:00 Ungdomskonsert med unge lovende fra distriktet

14:00 Bie-workshop

15:00 Marthe (Como el planeta)

17:00 Film: "Flimmer" og "Om hundre år er allting glemt"

18:00 Barnedisco

The Norwegian Embassy holder åpent på sitt distriktskontor i Løgavelen

Utstillingene vil være åpne under hele festivalen. I tillegg vil det dukke opp performance, visninger og minikonserter innimellom det trykte programmet.

Det tas forbehold om at det kan komme justeringer i programmet underveis.

Under kan du lese om de alderles fabelaktige artistene som kommer til hula helga 13.-15.juli for å gjøre det til sommerns høyepunkt og årets beste fest! Spilleplan nederst.

Bli en del av Saltens kuleste gjeng:Ut av Vår Hule på Facebook

Marthe (Como el planeta)

- Det er noe med musikk som er så utrolig alloppslukende og skummelt på en gang. Som om alt potensial i hele verden ligger der i hver en tone, i hver en stemme og i hver en lyd som vibrerer. 

Marthe Halvorsen er født og oppvokst på Fauske, men har bodd mye rundt om i verden. Etter å ha spilt litt på gata og klimpret litt på gitaren rundt om i Latin-Amerika, var det først etter å ha vært med på prosjektet «Unheard world» i Guatemala/Mexico i fjord, at Marthe begynte å gjøre litt mer alvor ut av sitt musikalske prosjekt. Ispirert av verdens krinkler og kroker, lager hun sanger på Nordnorsk, engelsk og spansk.

- Jeg gleder meg veldig til å få lov til å spille på Ut av vår hule, sier Marthe. 

Du kan høre Marthes musikk på linkene under: 

http://www.unheardworld.net

http://www.myspace.com/marthecomoelplaneta


 

Fra Gatas Parlament til soloshow i vår hule

Foto: Jon Anders Leid
 
Aslak Borgersrud har hoppet av Gatas Parlament og hele hiphopen. Nå er han i innspurten med en ny soloplate. Men ingen har hørt den. Ingen singel er sluppet. Ingen releaseplan er lagt. Ingen veit hvordan det låter. Og ingen veit hvor det kommer til å havne til slutt. På Ut Av Vår Hule-festivalen skal han altså spille masse helt nye låter. De fleste av dem for første gang i verdenshistorien. Musikken beskrives som litt Tom Waits, litt Gogol Bordello, litt Jokke og litt Alf Prøysen.
Bandet er et sammenrask av Trondheims og omegns fineste, Kriss Stemland på gitar og tangenter, Sunniva Hovde på trekkspill og trompet (og gaffel! Nei, skje!), Ørjan Berre på trommer samt Gjermund Walstad på bass.
- Jeg velger ut én rar festival i året. I år falt valget på Nordlands mest eksentriske, Ut Av Vår Hule, sier Aslak Borgersrud.
Han forteller at musikerkolleger har fortalt historier om Fauske-Festivalen, og at valget var enkelt. Det blir hans eneste festival i sommer.
- Albumet er veldig veldig nært å være ferdig. Så jeg kan ikke spille konserter. Vi bestemte oss for å gjøre bare én, for å holde bandet varmt, sier han.
- Ut Av Vår Hule kan bli en legendarisk festival. Jeg tar med min beste sigar og gjør meg klar til at Fauskefolket skal lære meg hvordan man fester, sier Borgersrud.
- Dette blir sommerens høydepunkt. Lett!, sier han.
--
Aslak Borgersrud var i 17 år rapper i Gatas Parlament, men har nå gått solo. Du kan ha sett han på tv-programmer som Melodi Grand Prix, Fangene på fortet eller Maestro. Han er svært aktiv på twitter (som @aslak_gatas), og lover å svare på alle spørsmål folk tvitrer om festivalen, både før og etterpå.
 

Slaget - samtidsdans

  

Foto: Olga O'Flynn Shavrina

 

Marianne Kjærsund kommer fra Stokkvågen på Helgelandskysten og er samtidsdanser med base i Oslo. Hun har siden 2004 jobbet som utøver i produksjoner med bla. Kompani Iro, Impure kompani,/Hooman Sharifi, Karen Foss Quiet Works, Malin Hellkvist Sellén, Mia Habib, Maja Roel og Henriette Pedersen.

 

Hun kommer nå til Fauske for å være danser og initiativtaker til prosjektet "Slaget". Med seg har hun dansekunstnerne Gry Bech-Hanssen, Pernille Holden, Christine Kjellberg og perkusjonist Elisabeth Mørland Nesset, som alle er erfarne utøvere innen dans og musikk.

 

Elisabeth er utdannet ved universitetet i Agder 2009 med en master i utøvende musikk, og jobber som frilans trommeslager/perkusjonist i en rekke ulike band og prosjekter, blandt annet Phone Joan, Frida Ånnevik og  The Pooch. Hør henne her:

 

http://www.myspace.com/elisabethnessetmusikk

 

 

"Slaget" er et pilotprosjekt og skal i hovedsak utforske møtet mellom en suggerende puls og individuelt bevegelsesutrykk. Danserne har funnet felles referanser i interessen for vill natur og ønsket om å la naturkraft komme til syne i sitt arbeid. Kan denne urkraften temmes og komponeres for så å piple ut mellom slagene?

 

Under workshop-uka vil teamet herje med nytt materiale inspirert av omgivelsene. Her skal de lete etter en komposisjon av perkusjons-groove og dans. De møtes for første gang som gruppe og ønsker å lage en grovskisse for videre samarbeid.

Marianne tilbyr også danseklasser under festivalen, der andre interesserte får mulighet til å prøve hennes materiale og bevegelsesteknikker innen samtidsdans.

 

Kamilla Sajetz Mathisen

Foto: Kamilla S. Mathisen

Kamilla S. Mathisen jobber med skulptur i ulike plastiske materialer. Interesse for mennesket som sosialt og biologisk vesen kommer ofte til uttrykk gjennom motiver hentet fra dyreriket, ofte i samspill med menneskekroppen. Kunsten berører spørsmål som omhandler mennesket som (dyre)art, måten det plasserer seg i og reagerer på verden rundt seg, både gjennom det biologiske; som genetisk forutbestemthet og drifter, og gjennom det vi selv definerer som spesifikt menneskelig, som kunst, religion og vårt forhold til liv og død.

 

Se opp for Miss Tati

Foto: Øystein Grutle Hara 

Den råeste souldama i landet varmer opp hulepublikummet i sommer

 

Hun observeres ofte som medlem av soulbandet The Go-Homes, mOi, Jamkollektivet, Fagernes Yacht Klubb og Flava Few crew, men alene er hun Miss Tati, og betraktes som et av de råeste bidragene på soul/hiphop-scenen i Bergen de seneste årene.

 

Miss Tati, eller Tatiana Palanca som hun heter når hun en sjelden gang ikke befinner seg på scenen, er bosatt i Bergen men har sin bakgrunn fra Angola/Portugal.

 

Hvis du blir varm i trøya av å høre på funk, jazz og artister som D'angelo, Erykah Babu, Bilal og Jill Scott så hører du på det samme som Miss Tati gjør, og oddsen er stor for at du vil forelske deg umiddelbart.

Miss Tati på Facebook

 

Stian Fjelldal

Foto: privat.

Stian Fjelldal debuterte i fjor høst som norskspråklig soloartist med albumet "En altfor vakker park". Plata inneholder blant annet radiofavoritten «Håbløs», i godt selskap med lekre poplåter som «Plutselig uendelig» «Æ vil heim», som var A-listet på NRKP1 i oppmot 3 måneder i fjor. Han har blitt sammenlignet med Norstoga, deLillos og Motorpsycho, og tidligere Ut av Vår Hule-artist Kråkesølv. Vi gleder oss stort til å oppleve hans bittersøte musikk!

YouTube: "Plutselig uendelig"

 

Lady Midday

Foto: privat.

Bodø-bandet er klare publikumsfavoritter med sin lyttervennlige og 70-talls retropop. Mange har nok hørt låtene "Bigger Smile" og "Magic All Around" på radioen. -Nært amerikanske artister som John Mayer og Dave Matthews, sier Rune Slyngstad i Avisa Nordland, og gir terningkast 4 til debutalbumet "InLove EP". De er ute med helt nye låter nå, så her er det bare å glede seg!

www.Myspace.com/ladymiddayband

http://www.nrk.no/urort/artist/LadyMidday/default.aspx

 

Sarkofag med eksplosiv trash-metall-punk
 
Foto: privat.
 
Etter Bodøbandet FipPellektormonic la inn årene valgte noen av medlemmene å fortsette å spille sammen. Kanskje lå det mye uforløst frustrasjon igjen etter å ha spilt instrumental jazzprogcrossover i så mange år - ikke vet vi - men guttene begynte plutselig å spille rasende metal! Etterhvert ble vokalisten Odd Jørgen Johnsen kontaktet og vips så hadde de en heidundrande metalkvartett, Sarkofag!
Medlemmene har erfarig fra band som FipPellektormonic, Irie Darlings, Manna, Hærskar, Christer Borg og Aorta.
Sarkofag spiller en eksplosiv blanding av trash, svartmetall og punk - spesialdesignet til å føne håret tørt på et regnvått nordlandspublikum!
 
Sarkofag på MySpace: http://www.myspace.com/sarkofag
 

Silje Silden

Workshop for barn

Silje Silden er i sitt arbeid opptatt av forbindelsene mellom mennesker og andre vesener i naturen. Hun har i sine siste prosjekter undersøkt og utforsket båndet mellom de majestetiske elefantene og mennesket i performansen “Phelanet” og båndet mellom de små, majestetiske insektene biene og mennesket i performansen “Be(e)ing”. Under oppholdet på festivalen Ut av vår hule vil hun ta utgangspunkt i en bidronning som har mistet både evnen til å fly og retningssansen. Om sitt eget arbeid sier Silden at hun “vil belyse samtidsaktuelle utfordringer, for eksempel, hvordan menneskene kan ta ansvar for at verden  forblir et sted der det er plass til alt levende i naturen og at vi forstår hvor viktige både store og små vesener er for vår egen eksistens.” Silden forklarer i samme åndedrag at “for meg er det viktig å bruke humor for å belyse alvorlige temaer, jeg mener at latter og smil kan skape mer plass for ettertanke.” 

Workshopen som holdes på familiedagen under Ut av Vår Hule er tilrettelagt for barn, men passer godt for hele familien. I løpet av denne workshopen vil deltagerne lære litt mer om biene og få et innblikk i hvordan disse flotte insektenes hverdag er. Det vil bli latter, informasjon, utforsking og undersøking gjort i vennlig lag. De som deltar i workshopen vil få muligheten til å opptre med Silje på søndagen. Silje sier avslutningsvis, “som biene ville ha sagt; jo flere, dess bedre!”

Silje Silden er en bergensbasert soloperformancekunstner, og aktør i scenekunstgruppen Teateretaten. Hun jobber som frilans dramapedagog, både for kulturskolen i Bergen, Vestlandske Teatersenter og Zero ressursgruppe. Silden har tidligere gjestet med soloperformancer og workshoper på festivalene intotheNew(UK), Sequences of Art Festival (ISL) Never or Now(N) Freespace Tramway(UK) Rørsle((N) og Ut av vår hule(N)

 

 

The Norwegian Embassy

Rebekka Nystabakk, Karl Flyman, Grith Ea Jensen, Rudi S Jensen - teater

- What is it to be Norwegian, and how much of Norway is in you?

The Norwegian Embassy er det eneste performative kollektivet som det er verdt å risikere Land og Kongerike for. Ambassadørene står samlet for å håndtere alle nasjonale og internasjonale saker som berører Norge. The Norwegian Embassy er omreisende i Norge, til enhver tid tilstede der den behøves mest. Ambassadens agenda er direkte inspirert av de "andre" norske ambassadene. Hva enn de gjør, vil vi gjøre det bedre, og med Din støtte og velsignelse. Til forskjell fra dem ønsker vi et totalt demokrati og søker derfor Folkets direkte rådgivning. Med Deres velsignelse vil Ambassadens handlinger skje gjennom tilfeldigheter, dobbeltmoral og kunst. På selverklært vegne av H.M. Kongen og H.M. Dronningen, den Norske Stat, vårt fredelige Monarki og med den velsignede Kreativiteten skjenket til oss av det Norske Folket; insisterer The Norwegian Embassy på å promotere vårt Land og vår Politikk, så banalt som overhodet mulig. 

thenorwegianembassy.com

YouTube: this is Norway

YouTube: går det ann???

 

The Violent Years

The Violent years er et patologisk dypdykk i de sydlandske arketyper. Bandet oppsto i bakgatene i Mandal engang etter tusenårsskiftet. Tidlig bemerket de seg som en livefavoritt med sitt intense og melodiøse lydbilde fremprovosert av sørlandsk undertrykkelse, hverdagstristesse på NAV-kontoret, samt sporadiske fisketurer i sjø og elv. Bandet er som en pillemiks av sosialrealisme og musikalske drømmer, noe de alltid gir et helhjertet forsøk på å mane frem ved å blande sine inspirasjoner i en magisk gryte. Det er mange som nevner 16 Horsepower og Nick Cave som referanser, men det er like fullt mye av the Beatles sine melodiske åpninger i låtene. Det er mao duket for mye detaljer og uforutsigbarhet i lydbildet. Bandet ønsker å skape noe nytt i hver låt. The Violent Years slapp debut EP i 2008 til gode anmeldelser og turnerte flere ganger i Europa. I 2007 varmet The Violent Years opp for Woven Hand på deres turne i Norge. Nå har de spilt inn en fullengder og den ventes utgitt oktober 2012, her kommer fargerikheten i bandet vireklig frem. 

 

Sturle Dagsland

Sturle Dagsland er en 21 år gammel artist fra Stavanger. Etter år med å ha laget musikk i sin egen musikalske sfære debuterte han på konsertscenen med egen musikk i 2010.
Sammen med sin bror og produsent Sjur Dagsland jobber han for øyeblikket med komponering og innspilling frem mot deres første EP, som vil bli utgitt i 2012.

"A Unique sound and voice" Future sound share

"20-årige Sturle Dagsland från Stavanger väver, tillsammans med sin bror Sjur Dagsland, drömvävar med sin musik. Med sitt fängslande sound och Sturles särpräglade röst skapar de en alldeles egen magi". Dagens musiktips.

"To akustiske gitarer, en gutt med englestemme og voldsom vilje til å formidle. Sturle Dagsland har tatt steget ut fra sin egen drømmeverden og inviterer oss inn. Men drømmen vrenger og gir en substans du ikke glemmer med det første" kakaomusikk.no

 

Teatteri Vertigo: Desserts, diagrams and death

 

Turku based theatre company Teatteri Vertigo is visiting Ut av Vår Hule –festival for the first time this summer. Teatteri Vertigo's new production Sonetti 155 will have its premier in Fauske. The production was inspired by William Shakespeare's

Sonnets (1609), which are considered as one of the great mysteries in the history of poetry. The collection of sonnets quite surprisingly conjures up an obscene, coarse, heart-rending, and romantic world, where characters such as Time, The Poet, The

Muse and Love embark on their journeys.

 

Teatteri Vertigo approaches the themes of the Sonnets through movement, encounters and visual narrative, while incorporating multiple elements of performing arts. Sonetti 155 plays around with the concepts of language, words and memory. The

performance looks at different aspects of love throughout time. The hunger for love is sated by gluttony, love is gorged down and love is fooled by the notion of being able to buy and sell more time. But what happens when time etches wrinkles into your

loved one? And is it possible to choke on love?

 

Devouring Time, blunt thou the lion's paws,

And make the earth devour her own sweet brood;

Pluck the keen teeth from the fierce tiger's jaws,

And burn the long-lived phoenix in her blood;

(Sonnet 19)

 

Thus do I pine and surfeit day by day,

Or gluttoning on all, or all away.

(Sonnet 75)

 

Teatteri Vertigo, set up in the spring of 2008, is a Turku-based theatre company, which aims to produce artistically rigorous and high-quality theatre in changing venues. At the core of Teatteri Vertigo is an artistic production team, which creates

each production's concept and the world of the performance mainly through the means of visual storytelling subject to the venue in question. Depending on the productions, there are approximately 10-25 theatre industry professionals and visiting

artists from various fields of art, involved in our work yearly.

 

Teatteri Vertigo aims to reach the the atregoing public as well as find new audiences by creating visceral and atmospheric productions that brake conventions by going into venues that are not representative of the traditional theatre venues as well as removing the traditional theatre spaces of their defined spatial constraints. Teatteri Vertigo is maintained and supported by Teatteriyhdistys Vertigo ry, which is a non-profit organization.

 

An ensemble of performers and theatre professionals has created Teatteri Vertigo’s new production Sonetti 155. Seven out of the nine members of the artistic team involved in the production will be taking the performance to Fauske, Norway.

 

The artistic team consists of Marie Antikainen,

Jarkko Forsman, Iida Impilä, Annimaria Koivunen, Karoliina Lummikko, Niklas Nybom, Veera Ranki, Eeva Salonius and Juha Teuri.

 

Teatteri Vertigo

 

 

Den luft andre innånder

 

 

 

Pølse og Pind bor sammen uten å se hverandre, men så en dag oppdager Pind et strykebrett i skapet sitt, som viser seg å ikke være hverken et strykebrett eller et kosteskaft, det er Pølse. Nå må de begynne å forholde seg til hverandre, og hva med det store som omgir dem...?


Magne Mattsson (Pølse), Ludvik Myhre (Pind) og Kristin Nordsether (regi)  har dykket ned i Line Knutzons absurde univers hvor replikkføringen og handlingene kan virke absurde men akk så gjenkjennbare.

 

Moderne saxofonmusikk

 

Konsertprogrammet på Ut av Vår Hule spenner vidt. Innimellom blant annet pop, soul og trash-metall-punk finner du Marianne Olsen og Ingvild Staff, som sørger for at festivalen også inneholder moderne kunstmusikk. Marianne og Ingvild avsluttet i vår første året på utøvende masterstudium i saxofon ved Universitetet i Tromsø, Musikkonservatoriet. Under Ut av Vår Hule deltar de på kunstnerverkstedet og vil sette sammen et program med saxofonmusikk fra siste del av 1900-tallet og frem til i dag. Publikum kan se frem til en variert konsert med svært dyktige musikere. I tillegg til denne konserten vil saxofonistene delta i mer eller mindre spontane stunts.

MORFEMASKIN

Morfemaskin av Knut Vaage ble skrevet for urframføring i trikotasjefabrikken i Salhus under Borealisfestivalen i 2010. Verket består ikke av et tradisjonelt partitur, men av en instruks for lytting, imitasjon, skaping og framføring i en kontekst av nedlagt og forlatt industri, samt en teknisk instruks for dirigenten som skal morfe lydbildene sammen. Stykket baserer seg på at sangerne skal bli kjent med omgivelser som maskineri og rom, for så å skape sine egne lydbilder basert på disse.

Dette settes så sammen til en helhet gjennom øving og prøving, styrt av en dirigent. Stykket kan derfor ikke øves inn på forhånd, men må skapes gjennom felles workshop på stedet. Morfemaskin Løgavelen vil skapes og utføres av et kor satt sammen spesielt for Ut av Vår Hule 2012, ledet av Runar Bruteig Olsen. Dette blir en urfremføring du ikke vil gå glipp av!

Runar Bruteig Olsen jobber til vanlig som lyddesigner i blant annet Teater NOR, og skal på Ut av Vår Hule også være DJ sammen med DJ Ida i Flaggstanga.

Valter Eriksen med siden starten

Valter Eriksen lager visuell kunst og har vært en svært aktiv deltakeren på festivalen siden dens spede begynnelse i 2008. Han har utmerket seg ved å jobbe hard og mye, gjerne på natten, med sin ekspressive og figurative kunst. Installasjonene hans har farget det steinhvite område på en helt særegen måte, og også i kan publikum se frem til å oppleve verkene hans på Ut av Vår Hule.

 

Kunstnerworkshop

I uken før festivalhelga er det duket for arbeidsuke for en rekke kunstnere. Denne uken jobber kunstneren med stedets inspirerende egenart, med sine egne skisser og med hverandre. Erfaringsmessig har dette ledet til levende, lekne og spenstige resultat. Vi gleder oss til å vise dere hva denne gruppen mennesker disker opp med i år!

Kunstnere: Marianne Kjærsund, Gry Bech-Hanssen, Pernille Holden, Christine Kjellberg, Elisabeth Mørland, Rebekka Nystabakk, Karl Flyman, Grith Ea Jensen, Rudi S Jensen, Bente Westgård, Niklas Westerberg, Kamilla S. Mathisen, Marianne Olsen, Ingvild Staff, Magne Mattsson, Ludvik Myhre, Kristin Nordsether, Valter Eriksen, Runar Bruteig Olsen, Anita Bjørkli, Ida Bjurbekk, Sigve Bergen, Hofland, Andrea Rudi Lorås, Silje Silden, Jenny Svensson, Joao Pamplona, Maja Zakariassen, Gaute Haugland Fjellbakk, Sissel Horndal, Maja Zakariassen

 

DJ Ida i flaggstanga og Bruteig Olsen kulturformidling:

Nå har det seg slik at Runar var barn i Valnesfjorden og Ida på Hedmarken. Da de ble store nok flytta de til Bergen og der møttes de som venninna til ho Sara og broren til ho Sara.
For to år siden spilte Ida opp til voksendans i midtnattsola i Fauske med to andre makkere, mens på dagen oppfordra Runar og Ida barna på festivalen til å hoppe og danse i sofaen mens de gira ungene opp med god dansemusikk.

Runar og Ida vet at å danse gjør deg glad, og i noen tilfeller lykkelig.
Disk jockeyene har mange visjoner. En av visjonene er at de vil la folk bevege skrottene mens de tenker ”Hæ, går det an å danse til denne her? Det hadde jeg aldri trodd!” Duoen sier at Jo da, det er utrolig hva du kan danse til bare du har bra nok anlegg.
Bak denne påstanden ligger hemmeligheten om at det utrolige er de gode låtene.

”Når vi er to som er DJ’er sammen er det dessuten mye lettere å dekke over hvis vi gjør en dårlig jobb, for da kan vi gå ut på dansegulvet på omgang og danse, og da tror folk vi er kjempedyktige."

 

WANG / WINTHER

- En sommerkonsert.

Kassegitar og melodica, klokkespill og vinglass og flasker, og kanskje andre ting som klimprer og klirrer og sier pling.
Fine lyder og skranglete instrumenter. Gamle sanger og nye sanger. Hyggelig sommerlyd.
Wang og Winther har på mange måter holdt sammen i tykt og tynt, og nå er tiden inne for å lage verdens hyggeligste sommerkonsert.
Akkopagnert av Nidelvens stillhet, lukten av bøker og smaken av øl spiller Ole Wang Høiem og Petter Winther musikk for en vakker julikveld på Ut av vår hule.

 

 

Beskrivelser kommer straks også på disse:

Tove Anita Olsen med kursdeltakere fra Fauske kulturskole kommer med en fotoutstilling

Christer Borg - musikk

Girlzn - ung og lovende

operation 41- ung og lovende

Operation 41 har eksistert siden slutten av 2010 (midt i november)
vi har spilt en rekke show gjennom 2011 og noen få i 2012.
Bandet vårt har bland annet deltatt på UKM, vi kom ikke videre til fylkesfinalen men vi tok det med et smil :)
vi har varmet opp for pop punk bandet Sugar Louise fra Trondheim.
Vi liker å skape liv og lage stemning, vi har fått god respons og tilbakemeldninger.
En av låtene våre: "Superhero" lå på topplista over sjangeren punk på urørt i ca en måned.
vi spiller mye eget og slenger inn noen cover låter hær og dær ;)
vi spiller Pop Punk & Punk Rock som kan sammelignes med kjente band som: Sum 41, Blink 182, NOFX og The Offspring.
 
Operation 41 består av
 
Spike McCaslin - Bass og Vokal.
Andrew Andersson - Gitar.
Nic Hudson - Lead Gitar.
Mr. Newstate - Slagverk & Backing Vokal.